Efectul δelta

Bine ai venit, vizitator, Login sau Înregistrare
Blog Home
Hair
Medical
Veterinary
Baby
Plants

Tratarea durerii prin Terapia cu Laserele de Intensitate Redusă

Miercuri, 07 Martie 2012 13:47   |   Scris de 
Charles Mitchley

Fragment extras din „Fototerapie și Sistemul Nervos Periferic”

De Roberta Chow, M.B., B.S.(Hons.), F.R.A.C.G.P., F.A.M.A.C., Ph.D.

“„Efectele iradierii cu laser asupra sistemului nervos periferic subliniază potențialul fototerapiei. Durerea și inflamația sunt printre cele mai importante manifestări ale funcțiilor sistemului nervos periferic (SNP) și reflectă o sumedenie de simptome și semne pentru boli cum ar fi osteoartrita diabetică, care poate fi modificată prin fototerapie.

 

“Atât durerea cât și inflamația sunt mediate de terminații nervoase nemielinate de diametru mic Ad și fibre C, nociceptori, care se află la câțiva microni distanță de suprafața pielii, în epidermă. Natura superficială a acestor fibre înseamnă că acesști nervi somatosenzoriali importanți sunt la nivelul admis penetrării laserelor și lungimilor de undă LED. Aceste terminații nervoase aferente conectează lumea exterioară prin neuroni de ordin doi cu mezencefalul și centrii subcorticali și corticali ai creierului.”

“...Inflamația neurală, care este un fenomen apărut în urma eliberării de substanțe bioactive, cum ar fi asbradykinin, de la terminații periferale ale nervilor activați, este o componentă importantă și adesea omisă a oricărei condiții ce presupune durere acută sau cronică. Atât aceasta, cât și durerea pot fi inhibate prin suprimarea activității terminațiilor nervilor periferici. Absorbția de fotoni de această rețea neuronală complexă este unul din mecanismele care stau la baza durerii și inflamației și presupune una din cele mai importante aplicații ale fototerapiei.”

“În durerea acută, cum ar fi cea care apare ca urmare a accidentării sau operațiilor, efectele directe ale iradierii laserelor asupra zonelor afectate pot aduce beneficii imediate și de lungă durată.”

“...cercetarea fundamentală a lui Kevin Moore arată o reducere dramatică a durerii postoperatorii și admisiei de medicamente urmând iradierea postoperatorie cu laser în urma unei incizii chirurgicale, ilustrează beneficiile imediate ale unei singure ședințe de fototerapie.”

“...Capacitatea fototerapiei de a reduce durerea acută, oricare ar fi cauza, prin suprimarea activității neurale în zona lezată este foarte relevantă și în modularea răspunsurilor măduvei spinării. În durerea acută, schimbări cum ar fi germinarea neuritelor în cornul dorsal al măduvei spinării, care setează condițiile pentru ca durerea acută să devină cronică au loc la câteva ore după producerea accidentării. Suprimarea de lungă durată a durerii prin fototerapie aplicată în condiții acute este studiată în dureri ale gâtului unde tratamentul este reîntocmit odată la 6 luni.”

“...din punct de vedere clinic, fototerapia va afecta toate celule și țesuturile iradiate din acea zonă, în plus, adaugă și efecte nervilor în sine, iar această multiplicare a efectelor concurente contribuie la recuperarea generală a pacientului.”

Fotomedicină și Chirurgie cu Laser

Volumul 29, Numărul 9, 2011

Mary Ann Liebert, Inc.

Pp. 591–592
DOI: 10.1089/pho.2011.9904


Fi primul care postează comentarii! |
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Despre autor:

I am committed to supporting the worldwide growth of coMra-Therapy as a result of first-hand experience of its results on people with pain and chronic illness. I work with doctors, nurses and individuals in many areas, to help bring an understanding of coMra and how it can best be applied in the treatment of a variety of conditions. Working together with, and helping different people is for me a Path with a Heart.